
9 stycznia 2020 r. na Wydziale Nauk Ścisłych, Przyrodniczych i Technicznych odbędzie się spotkanie inaugurujące realizację projektu pt. „Opracowanie i wdrożenie innowacyjnej technologii produkcji przetworów warzywno-owocowych nowej generacji wzbogaconych błonnikowym preparatem ze skrobi ziemniaczanej o właściwościach prebiotycznych z przeznaczeniem dla dzieci i młodzieży".
Istotnym elementem tego wydarzenia będzie wykład otwarty pt. „Wczesne czynniki ryzyka otyłości - programowanie metaboliczne i kształtowanie zwyczajów żywieniowych", który wygłosi prof. dr hab. n. med. Piotr Socha, z-ca dyrektora ds. nauki, kierownik Oddziału Gastroenterologii, Hepatologii, Zaburzeń Odżywiania i Pediatrii Instytutu "Pomnik - Centrum Zdrowia Dziecka" w Warszawie. Na wykład do Auli nr 22 o godz. 10.30 (al. Armii Krajowej 13/15) zapraszamy wszystkich pracowników, doktorantów i studentów.
opr. dr hab. Janusz Kapuśniak, prof. UJD